top of page
Reizen in Amerika

Zuid-Afrikaans gezegde

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Begeleiding: Citaat

Een gids nodig?

Ik loop graag met je mee.

Mediteren

Het kan prettig zijn om samen deze oefeningen te doen of om begeleid te worden bij het mediteren. Dan hoef je het blaadje er niet bij te houden, maar begeleid ik je stap voor stap door de oefeningen heen. Een groot voordeel daarvan is dat we even stil kunnen staan en kunnen verdiepen, waar het voor jou raakt of waar je merkt dat je even pauze nodig hebt. Als je het moeilijk of zelfs ondenkbaar vindt om elke dag 20 minuutjes voor jezelf te nemen, kijk ik ook graag met je wat daarvoor helpend is.

Leren voelen

Als je gewend bent om veel te denken en als je graag en veel analyseert, kan het best even wennen zijn om in je lijf te zakken. Toch is daar, in je eigen lijf, wel de plek waar rust zit en waar je kunt voelen. Bij die stap van denken, weten en beredeneren naar voelen en landen in je lijf loop ik graag met je mee. Ik heb die stap zelf ook leren maken. Ik zocht de oplossing voor heel veel dingen altijd in mijn brein, maar echt, de rest van je lijf heeft heel veel te bieden!

Emoties

Als je met Psalmen Voelen aan de slag gaat, kom je op een heel ander gebied in de hersenen terecht dan het deel waarmee je leest. Voelen gebeurt in de diepe delen van je brein, waar emoties ook zitten. Juist daar mag je ook ervaren wat de teksten voor je betekenen. 
Bij dat voelen kun je ook terecht komen bij emoties die er al zaten. Fijne emoties maar ook pijnlijke emoties. Oud zeer, verdriet of boosheid van ooit. 
Ik ben er graag voor je om je daarbij goed te begeleiden.

Begeleiding: Wat we doen

Her-inneren

Traumatherapie

Graag begeleid ik je bij het her-inneren van die oude emoties. Die opnieuw aankijken en het een goede plek geven. Een plek waar het je niet meer dwars zit, maar rustig in je rugzak zit. 
Dat kan met lichaamsgerichte trauma-therapie of -coaching en met reflexintegratie, ook een methode waarbij je je lichaam inzet om rust te herstellen in je zenuwstelsel. 
Steeds gaan we daarbij uit van een situatie of plek die veilig voor jou voelt. Dat mag een Bijbeltekst zijn, maar dat hoeft beslist niet. In mijn praktijk ben ik eigenlijk niet zo bezig met Bijbelteksten maar wel met zoeken wat voor jou de volgende stap is. Waar zit voor jou rust, veiligheid en wat wil je graag bereiken? 
Dat doe ik één op één in mijn praktijk in Beverwijk maar ook online. Via beeldbellen kun je ook goed op elkaar afstemmen, dat heb ik juist ervaren tijdens de lock-down toen alle contact even op afstand moest. 
Traumatherapie kan wat zwaar klinken, maar het is juist een stap op weg naar vrij zijn. Oude ballast los laten en vrij en lichter de toekomst in. 
Soepel Leven. Dat is nou net de naam van de praktijk :)

Logo_SoepelLeven_lgroen.png
Begeleiding: Wie wij zijn

Een telefonische kennismaking bied ik je graag aan.
Voor persoonlijke begeleiding gelden de tarieven van Soepel Leven.

Begeleiding: Citaat
bottom of page